Danmarks Veteraner Kronjylland markerer FN’s årsdag ved Mindestenen på Randers Havn.

Tirsdag den 24. oktober kl. 18:00

Danmarks Veteraner Kronjylland inviterer veteraner, pårørende og interesserede til markering af FN Dagen 2023 ved Mindestenen på Randers havn, Tirsdag d. 24. oktober kl. 18.00

Pga. tidspunktet medbringes ikke faner.

Borgmester i Randers kommune Torben Hansen holder tale ved Mindestenen. Der vil ligeledes være kransenedlæggelse.

Herefter vil der være socialt samvær og hygge i Marinestuen på Toldbodgade, hvor Danmarks Veteraner Kronjylland er vært ved et mindre traktement.

Efter spisningen er Marineforeningen arrangør af et foredrag ved Søværnschefsergent Morten Thor Christensen med titlen “Søværnschefsergent – den største forandring i søværnet i 60 år”.

Deltagelse er gratis, men bindende tilmelding nødvendig af hensyn til bestilling af mad.

Tilmelding senest søndag den 22. oktober på tilmelding@dv-kronjylland.dk eller via link herunder.

FN blev stiftet efter afslutningen af anden verdenskrig som et forsøg på at hindre, at en tredje verdenskrig skulle bryde ud. Danmark var blandt de første 51 stater, der tilsluttede sig FN-pagten.
Danmark har gennem årene haft omkring 100.000 borgere sendt ud til forskellige missioner, enten i FN-regi eller i regi af EU.

De første danske FN-soldater blev udsendt til tjeneste i Gaza, og siden fulgte ikke mindst mange år med udsendte på Cypern.

På verdensplan har mere end 1 million kvinder og mænd gjort tjeneste i 72 fredsbevarende missioner, hvilket har påvirket millioner af menneskers liv og reddet utallige liv. I dag udsender FN’s fredsbevarelse mere end 87000 militær-, politi- og civilt personale i 12 missioner.

Deltagelse er også en mulighed for at hylde og ære de næsten 4200 fredsbevarere, der har mistet livet under FN tjeneste.

HUSK LIGELEDES TILMELDING TIL TUREN TIL MUSEET FOR DANMARKS VETERANER DEN 29. OKTOBER.