Foredrag med Jean Seeberg

Onsdag d. 13. marts kl. 19.00

Denne gang kan vi præsentere den lokale forfatter bag bogen “FDF under besættelsen” JEAN SEEBERG.
Om foredraget skriver han:
Drenge-Modstandsmænd-Veteraner
48 med tilknytning til FDF i Randers, deltog aktiv på den ene eller anden måde i modstandskampen under besættelsen, det gav anledning til at skrive bogen ”FDF UNDER BESÆTTELSEN – 1940-1945 – Distrikt 8”.
De fleste var kun drenge da Danmark blev besat i 1940, men det afholdt dem ikke for at have en mening og en holdning om hvordan Danmark skulle forholde sig til at være besat og ikke mindst, værne om hjemmets værdier.
De kunne ikke forliges med den “Laden stå til” som den danske regering stod for, så derfor tilbød de sig til modstandskampen.
Det viste sig, at de unge mennesker fra FDF sammen med kammerater fra KFUM og DDS, Terrænsport- Ro- og Skytteklubber, politiske foreninger som D.K.P., Dansk Samling og K.U. og flere, var nogle af de bedste modstandsfolk under besættelsen til at repræsentere Danmark.
Og de, sammen med bl.a. Krigssejlerne, var med til at Danmark efter krigen til sidst blev anerkendt som en af de allierede.
Det havde sin pris, mange mistede livet, og mange var mærket for livet, men det talte man ikke om dengang eller senere, man forsøgte at leve med det, på godt og ondt.
Det og meget mere vil man kunne høre om i mit foredrag.
MØD OP TIL EN SPÆNDENDE AFTEN.


Resume – 13/3:

Danmarks Veteraner Kronjylland var onsdag aften vært for et særdeles spændende og velfortalt foredrag med Jean Seeberg i et velbesøgt Veteranhus. Han fortalte om 48 med tilknytning til FDF i Randers, som under besættelsen på den ene eller anden måde deltog aktiv i modstandskampen mod den tyske besættelsesmagt. De fleste var kun drenge da Danmark blev besat i 1940, men det afholdt dem ikke for at have en mening og en holdning om hvordan Danmark skulle forholde sig til at være besat og ikke mindst, værne om hjemmets værdier.  Det havde sin pris, mange mistede livet, og mange var mærket for livet, men det talte man ikke om dengang eller senere, man forsøgte at leve med det, på godt og ondt.
Efter foredraget var det muligt at købe et signeret eksemplar af bogen
”FDF UNDER BESÆTTELSEN – 1940-1945 – Distrikt 8”.

Egentligt havde Jean Seeberg tiltænkt at skrive en folder om emnet, men det blev til bogen på mere end 700 sider.